A szándék, avagy a teremtés képlete

2024.06.02

A szándékról bővebben, avagy miért is fontos, hogy gyakorlatainkat a szándék irányítsa, ehhez a fizika segítséget hívtam, hogy nyugati elménk megértse a keleti filozófia alapelveit. 

Amint az ego megérti a miérteket, kevésbbé fog minket akadályozni a meditációnkban vagy a gyakorlatok végzése során, így könnyebb lesz lenyugtatni azt.

Yi-Qi-Xing = szánék-energia-test/elme-szív-energia

Ez maga a teremtés képlete is.

Egy ősi szanszkrit írás szerint a gondolat a felső csakrákban születik, itt vannak a lehetőségeink, a képzeletünk világa. Az érzelmeink azonban az alsó csakrákban vannak.Az ősi tanítások szerint az érzelem csak 2 féle lehet: szeretet és félelem.


Ha egy gondolatra fókuszálunk az elménkkel, akkor annak a gondolatnak életet adunk, a gondolatban elhelyezett szeretet vagy félelem alapján és ezáltal egy érzést hozunk létre.

Az érzés definíciója, ez alapján, a gondolat és az érzelem egyesülése, amely a szívünkben jön létre.

A szív a híd a gondolatok és a hozzájuk tartozó érzelmek között, a gondolat, és a hozzá tartozó érzet, a szeretete vagy a félelme.

Az érzés a szívünkben történik. A szívünkben van a gyűlölet, az öröm, ezek érzések, nem érzelmek.

A tudomány azt állítja, ha megváltoztatod az elektromos és mágneses mezőt, akkor az atomot is megváltoztatod.

A testünkben a legerősebb mágneses és elektromos mező a szívünkben van és itt van az érzés is. Az érzés, ami megváltoztatja a világomat.

A szív elektromos mezője 100x-an erősebb, mint az agyé, a mágneses mezője 5000x erősebb, mint az agy mágneses mezője.

Tehát, ha tudomány azt állítja, ha megváltoztatod az elektromos és mágneses mezőt, akkor az atomot is megváltoztatod, és ha a testünkben a szívünknek van a legnagyobb mágneses és elektromos mezője és itt található az érzés is, amely egy gondolat szeretete vagy az attól való félelem, akkor ezen az érzésen kell változtatni, vagyis az érzésünk változtatja meg az atomot, vagyis a fizikai világunkat, egy szóval a szívünk.

Tehát, a teremtés képletére visszatérve Yi-Qi-Xing = szánék-energia-test/elme-szív-energia, láthatjuk, hogy milyen fontos szerepet játszik ebben a szívünk, ezért is fontos az érzelmek és egyben az elme megnyugtatása, hogy meg tudjon jelenni a SZÁNDÉK (érzés), ami aztán energiává, majd fizikai megnyilvánulássá válik. Vagyis ami a szívünkben van, ami a szándékunk az lesz a valóságunk is.

A nei, chi kung sorozatok segítenek megteremteni a belső ellazulást, a traumáktól való megszabadulást és új valóságunk megteremtését.

A tai chi gyakorlatok, amiket tanulunk, egy tradicionális tai chi vonal, mely szintén a nei kung sorozatok alapelvein nyugszik.

Csak kezd el csinálni, a többi magától megtörténik.